E40 LED HPS Kweeklamp 40 W

Kweeklamp, E40 LED 40 watt

Wanneer u met HPS kweeklampen kweekt, kunt u gemakkelijk overschakelen op LED zonder omvangrijke veranderingen aan te brengen. Net zoals bij onze andere kweekverlichting is ook onze 40w E40 lamp zonder ventilator voorzien van een aluminium scherm dat effectief de warmte weggeleid. Gezien de kweeklamp erg gericht licht kan geven, heeft u geen reflector nodig. Het is mogelijk om toch een reflector te gebruiken als u uw HPS systeem wilt behouden zoals het is.

N.B.: Voordat u Gemma’s LED kweeklamp in de armatuur/reflector wilt bevestigen, moet u de weerstand die normaal gesproken in de E40 kweeklampen zit verwijderen. Doet u dit niet gaan de dioden van de LED lamp kapot en dit is niet te herstellen.
De kweeklamp heeft een eigen circuit.

Genoeg voor een oppervlakte van ca. 1 vierkante meter.

Goed licht met de juiste kweekverlichting

met onze lampen, omdat wij er ons van verzekeren alleen die golflengtes van kleuren te gebruiken die ervoor zorgen dat de planten het meeste pigment produceren. Wij hebben de meest productieve golflengtes van licht gekozen in onze kweeklampen en kunnen daarom gebruik maken van een gelijkmatige verhouding tussen de verschillende kleuren. Andere fabrikanten van kweekverlichting maken vaak gebruik van een groot gedeelte rode dioden als compensatie voor de onjuiste golflengtes, wat op zijn beurt weer een onaangenaam licht afgeeft en eveneens niet alle kleuren reflecteert die de planten bezitten.

Bij Gemma hebben wij ook groen licht in onze lampen, dat de basis is voor wit licht en op deze wijze kan men alle kleuren onderscheiden van de planten. Het is natuurlijk aardig om alle kleuren van de planten te kunnen zien wanneer u bloemen kweekt, maar het is misschien nog belangrijker wanneer uw groenten en kruiden teelt.

Om een vergelijking te zien tussen Gemma’s kweeklampen en gewone LED kweeklampen, klikt u op ‘Kweeklamp info’ in het menu. Daar vindt u tevens vergelijkingen tussen daglicht, onze verlichting en gewone LED Kweeklampen.

Het groene licht

kunt u ook meer over lezen onder ’Info’ in het menu en welk effect dit heeft op de planten. Groen licht is vooral belangrijk wanneer u bloemen of planten teelt die bedoeld zijn voor de consumptie.


Rood, Groen, Blauw
18, 14, 8 Watt
Brandtijd
50 000 uur
0
45
Sokkel
E40
Dimensies Ø, H
103mm, 275mm
Gewicht
1.5 kg
Garantie
2 jaar
Gebruikskosten
0.57 € / per jaar, 15 Cent/Wh, 18 uren/dagen
Keurmerk
CE, RoHS