18 en 36 watt kweeklamp-rail voor montering op de muur en dak

LED kweeklampen en kweekverlichting op rails

Een uitstekend alternatief voor TL-buizen als kweeklampen, maar ook een goede oplossing voor diegene die bloemen, bomen en andere planten binnenshuis wil onderhouden met een goede kweeklamp, daar waar het daglicht niet voldoende is.

De lampen kunnen eenvoudig worden gemonteerd op de bijgevoegde beugel op een boekenplank, direct aan de muur of aan het plafond. Deze kweeklamp is verkrijgbaar in twee lengtes om deze zo goed mogelijk te kunnen aanpassen voor het gebruik van een rails van 50 cm (18 watt) en een langere rails van 100 cm (36 watt). Na montage kan de kweeklamp 180 graden gedraaid worden zodat het licht kan worden ingesteld. Heeft u bijvoorbeeld planten langs een muur kan de lamp direct op de muur vastgezet worden en zodanig gedraaid worden dat de plant het hele jaar lang het juiste licht krijgt.
In tegenstelling tot andere fabrikaten van LED kweeklampen waar zoemende en luidruchtige ventilatoren worden gebruikt, hebben onze rails net als Gemma’s andere lampen, zware aluminium schermen voor een effectieve en geruisloze koeling, zodat u ongestoord uw plantenverlichting binnenshuis kunt hebben.

als Kweekverlichting binnenshuis of als kweeklamp in uw kas

Onze kweeklamp is IP65 geclassificeerd, wat betekent dat deze goedgekeurd zijn voor gebruik buitenshuis en geschikt voor zowel in de tuin als in de kas om het jaar te verlengen en een grotere oogst te krijgen. Deze kweeklampen kunnen echter ook binnenshuis gebruikt worden als het buiten te koud wordt en de planten binnenshuis moeten overwinteren.

Geoptimaliseerde kleuren met LED Kweeklampen

Kiest u voor LED Kweeklampen van Gemma krijgt u de juiste lamp voor uw planten. Met LED krijgen uw planten de beste zorg tegen een zo laag mogelijk energieverbruik. Al onze plantenverlichting heeft bovendien geoptimaliseerde golflengtes voor het verschillende pigment van de planten. Afgezien van het blauwe en rode licht dat noodzakelijk is voor het aanmaken van chlorofyl, hebben onze lampen tevens groen licht. Hiervoor zijn twee aanleidingen. Groen licht bevordert voornamelijk de productie van smaak en kleurstoffen, maar geeft ook samen met blauw en rood licht een wit licht af. Het is dus van groot belang om groen licht in uw plantenverlichting te hebben, omdat deze bij de kweek, in tegenstelling tot gewone LED, de gehele kleurschakering kan tonen. Normaal gezien hebben LED planten lampen een verhouding van 8:1 tussen rood en blauw licht, dat een erg onaangenaam licht geeft om naar te kijken. Voor meer informatie over groen licht en kleur recovery bij Gemma in vergelijking tot andere LED kweeklampen, kunt u meer lezen onder ‘Kweeklamp info’ in het menu.

Dit product is uit productie

Rood, Groen, Blauw
9, 5, 4 Watt / 18, 10, 8 Watt
Brandtijd
50 000 uur
Stralingshoek
45 °
Sokkel
-
Dimensies
Rail, 36 Watt, 100 cm: 1000mm, 65mm, 75mm
Rail, 18 Watt, 50 cm: 500mm, 65mm, 75mm
Gewicht
1.5 kg
Garantie
2 jaar
ingesteld energieverbruik
2.92 Cent/Wh, 15 Cent/Wh, 18 € / per jaar
 
1.46 Cent/Wh, 15 Cent/Wh, 18 € / per jaar
Keurmerk
CE, RoHS, IP65